Gids voor een Perfect Geheelde Tattoo: Tips en Benodigdheden
Tattoo informatie blogs
Maxim Vanslembrouck
Tattoo informatie blogs
09/26/2023
2 min
0

Gids voor een Perfect Geheelde Tattoo: Tips en Benodigdheden

09/26/2023
2 min
0

Gids voor een Perfect Geheelde Tattoo: Tips en Benodigdheden

Het krijgen van een nieuwe tattoo is een opwindende en persoonlijke ervaring, maar het zorgen voor een goede genezing van je tattoo is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste ontwerp en de juiste tattoeëerder. Een perfect geheelde tattoo blijft er jarenlang mooi uitzien en draagt bij aan je persoonlijke stijl. Hier is een gids met tips en benodigdheden om ervoor te zorgen dat je tattoo op de best mogelijke manier geneest.

Gids voor een Perfect Geheelde Tattoo: Tips en Benodigdheden

De Genezingsfasen van een Tattoo

Een tattoo doorloopt verschillende fasen tijdens het genezingsproces, en het is belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt om de juiste zorg te bieden. Over het algemeen zijn er vier belangrijke fasen:

 • Direct na het tatoeëren: Direct na het tatoeëren kan je tattoo gezwollen, rood en gevoelig zijn. De tatoeëerder zal een beschermende folie of verband aanbrengen om je tattoo te bedekken.
 • De eerste week: De tattoo kan blijven lekken en korsten vormen. Dit is een natuurlijke reactie van je lichaam.
 • Week 2-4: De korsten beginnen af te vallen en je tattoo krijgt zijn definitieve vorm en kleur.
 • Maand 2-6: Tegen deze tijd zou je tattoo volledig genezen moeten zijn, hoewel sommige mensen merken dat het tot 12 maanden kan duren voordat hun tattoo volledig is hersteld.


Tips voor een Perfect Geheelde Tattoo

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je tattoo perfect geneest:

 • Volg de instructies van je tatoeëerder op: Je tatoeëerder zal je gedetailleerde nazorginstructies geven. Volg deze nauwkeurig op.
 • Houd je tattoo schoon: Reinig je tattoo dagelijks met milde, ongeparfumeerde zeep en lauw water. Dep het voorzichtig droog met een schone, zachte handdoek.
 • Gebruik een tattoo-zalf: Breng een dunne laag speciale tattoo-zalf aan om je tattoo gehydrateerd te houden en te beschermen tegen bacteriën.
 • Vermijd direct zonlicht: Zonlicht kan je tattoo vervagen, dus houd het bedekt of gebruik een zonnebrandcrème met hoge SPF.
 • Krassen en plukken: Vermijd krabben of plukken aan je tattoo, zelfs als het begint te jeuken tijdens het genezingsproces.
 • Loszittende kleding: Draag tijdens het genezingsproces loszittende kleding om wrijving op je tattoo te voorkomen.
 • Vermijd zwemmen: Ga niet zwemmen in zwembaden, meren of de zee totdat je tattoo volledig is genezen om infecties te voorkomen.


Benodigdheden voor Tattoo Zorg

Zorg ervoor dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt om de zorg voor je tattoo te vergemakkelijken:

 1. Ongeparfumeerde zeep: Gebruik milde, ongeparfumeerde zeep om je tattoo te reinigen.
 2. Schone handdoeken: Zorg voor schone, zachte handdoeken om je tattoo te deppen na het reinigen.
 3. Tattoo-zalf: Investeer in een kwaliteitsvolle tattoo-zalf om je tattoo te hydrateren en te beschermen. Wij gebruiken Carl&Johan voor onze klanten.
 4. Zonnebrandcrème: Zodra je tattoo volledig is genezen, gebruik je een zonnebrandcrème met hoge SPF om het te beschermen tegen de zon.
 5. Loszittende kleding: Kies kleding die je tattoo niet irriteert tijdens het genezingsproces.


Vertrouw op Bonnie&Clyde Tattoo voor Advies

Bij Bonnie&Clyde Tattoo begrijpen we hoe belangrijk het is om je tattoo goed te laten genezen. Als je vragen hebt over tattoo-zorg of als je een nieuwe tattoo wilt laten zetten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren tattoo-artiesten staan klaar om je te begeleiden en je te voorzien van deskundig advies voor een perfect geheelde tattoo. Je tattoo is een kunstwerk op je huid, en we willen je helpen om ervoor te zorgen dat het er altijd op zijn best uitziet.

Gids voor een Perfect Geheelde Tattoo: Tips en Benodigdheden

Reacties
Categorieën